• Перейти до основного вмісту
arrow
Головна
Новини

Шеф-кухар Юрій Ковриженко радить полтавцям зробити галушки «стравою честі»

15 серпня 2019, 11:27

  • Пресслужба ОДА
Img 4415 Copy

Шеф-кухар Юрій Ковриженко радить полтавцям зробити галушки «стравою честі»

Шеф-кухар Юрій Ковриженко радить полтавцям зробити галушки «стравою честі»

 

Як успішно доносити туристичний продукт до аудиторії, все про бренди та тренди в туризмі. Як Полтавщину зробити конкурентоспроможною на туристичному ринку, а Україну – зразком гастрономії в світі? Про все це говорили на Полтавському туристичному форумі.

Працівники культури та туризму, власники готелів і турфірм, а ще зірки шоу-бізнесу – у Полтаві давно не збиралось таке представницьке товариство. Серед учасників форуму: відомий ведучий тревел-реаліті шоу на СТБ «Страва честі» Юрій Ковриженко; графічний редактор та автор туристичних брендів Запоріжжя, Геніченська, Скадовська Дмитро Буланов; режисер Сорочинського ярмарку Олександр Князь; автор проєкту «Цікавий Київ» Арсеній Фінберг; співзасновник міжнародного фесту «Полтавська галушка» Яніна Барибіна та власники престижних готелів України.

У релакс-парку «Верхоли» всі вони дискутували на тему – як зробити туристичний ринок України цивілізованим.

Відомий шеф-кухар Юрій Ковриженко мріє, щоб Україна перетворилася на ще один зразок гастрономії в світі. Щоб як в Італії – в один регіон їхали за піцою, в другий – різото їсти, а в третій купувати пасту.

«Полтавщині в цьому плані не треба нічого вигадувати. У вас є галушка, навколо якої варто будувати галузь гастрономічного плану, – говорить пан Юрій. – Подорожуючи Україною, на фестивалях я бачу лише якусь радянську кухню - пластикові лоточки, майонез, шашлик. На Сорочинцях взагалі більше Грузії, ніж України. Там галушки готувати треба! І скрізь їх готувати треба, щоб не було проблем із тим, куди повести гостя з-за кордону».

І пан Юрій наводить приклад, як йому вдалося у Львові розробити меню для одного відомого ресторану. Там відмовилися готувати звичні рецепти, а розробили меню із суто українських екологічних фермерських продуктів. Навіть спеції перестали використовувати ті, що не ростуть в Україні. Той же чорний перець замінили нашими дикорослими травами, щоб досягти чистоти смаку.

Перші кроки, щоб створити галушку «стравою честі» у Полтаві вже зроблені. Співзасновник міжнародного фестивалю «Полтавська галушка» Яніна Барибіна розказала про розвиток мережі Зелених шляхів України та власне сам фестиваль. А шеф-кухар ресторану FOOD&FOREST Денис Левицький провів майстер-клас з приготування полтавських галушок із курячим м’ясом.

Полтавський туристичний форум організував Центр інформаційної підтримки бізнесу (м. Дніпро), Дніпропетровська та Полтавська торгово-промислові палати за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

 

 

 

Поділитись

Теги

туризм

Новина за темою

Жителів Полтавщини запрошують на зустріч «Лаванда та крафт»
15/08/2019
Туристичні локації Полтавщини
15/08/2019
На Полтавщині проводять археологічні розкопки
15/08/2019
Img 4470 Copy

Img 4470 Copy

Img 4424 Copy

Img 4424 Copy

1 378

1 378

2 323

2 323

Arrow slider next
Arrow slider prev

Останні новини

Більше новин
1 500 грн на спорт для ветеранів та ветеранок: стартував третій етап прийому заяв 1 500 грн на спорт для ветеранів та ветеранок: стартував третій етап прийому заяв
01/07/2025
Програма відновлення України III: провели чергове засідання Експертної робочої групи
01/07/2025
Зміни у призначені та виплаті державних соцдопомог дітям та дорослим з інвалідністю і тим, хто не має права на пенсію
01/07/2025
Держава підтримує постраждалих від збройної агресії рф
01/07/2025
У Великорублівській громаді провели огляд-конкурс «Маруся Чурай. Це – голос наш. Це – пісня. Це – душа!»
01/07/2025
Громадські слухання щодо оцінки впливу на довкілля планованої діяльності суб’єктів господарювання
01/07/2025
Звернення т.в.о. начальника ПОВА Володимира Когута з нагоди Дня слідства
01/07/2025
Суд може брати до уваги результати молекулярно-генетичної експертизи як основний доказ, що підтверджує походження дитини від конкретної особи, навіть за відсутності інших доказів спільного проживання чи визнання батьківства за життя
01/07/2025
1 липня виповнюється 145 років від дня народження Андрія Ілліча Жука – українського громадсько-політичного діяча, дипломата, кооператора, публіциста та історика
01/07/2025

Надсилаємо насвіжіший дайджест новин

Підпишіться, щоб отримувати листи.

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

Офіційний веб-сайт

Адреса:

36014, Полтава,вулиця Соборності, 45

Телефон

+380 (532) 56-02-90

Електронна пошта

[email protected]

Гаряча лінія

112

ОВА

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше

Технічна підтримка сайту

[email protected]

Розроблено в

За підтримки

Мапа сайту