03 липня 2020, 22:29
Ресторанні заклади Полтави перевірили фахівці Держпродспоживслужби
Усі ми втомилися від спекотної погоди, а особливо від «коронавірусних» новин і карантинних обмежень. А тому намагаємося знайти відпочинок і заспокоєння у простих речах – хто рибалить, хто купається і засмагає під теплим сонячним промінням. А дехто – відвідує літні кафе і ресторани з друзями.
Аби ваш відпочинок був безпечним і комфортним, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевіряють чи дотримуються ресторанні заклади Полтавщини тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020. щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
Для цього в області працюють декілька груп у складі спеціалістів Держпродспоживслужби і представників поліції. Вони мають обов’язково показати службове посвідчення і зафіксувати перевірки на відеокамери.
Так, сьогодні фахівці Полтавського міського управління Держпродспоживслужби Полтавщини моніторили ресторанні заклади Полтави.
Відвідали ресторанний заклад «MAFIA» по вул.Соборності, 21, «ZUZU sushi»,по вул.Майдан Незалежності,5,ресторан «Чічіков» по вул.Соборності,32 і ресторан «Місцева Кав’ярня» по вул. Соборності, 32.
У ресторані «Чічіков» порушень не виявили. У ресторанах «ZUZU sushi» і «MAFIA» незначні зауваження були усунуті одразу.
А от у «Місцевій Кав’ярні» були надані такі пропозиції щодо дотримання протиепідемічних заходів – своєчасно дезінфікувати поверхні у приміщенні, вказувати конкретну назву на ємностях з деззасобами для рук, провести навчання персоналу.
Нагадаємо правила роботи закладів громадського харчування на період карантину:
відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра;
за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);
меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Ще один варіант — одноразові меню;
використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його при високій температурі в посудомийній машині;
столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;
співробітники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;
на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;
біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.
Правила для відвідувачів:
потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
обов’язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;
заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;
не можна самостійно заходити до закладу — без супроводу працівника ресторану;
забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т. ч. у санвузол).
Не мають працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування. Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.
Адміністрація закладу повинна забезпечити:
наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;
централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.
Увага! Перевірки тривають і далі.Тож,аби не збільшувалася кількість захворювань на коронавірусну інфекцію вУкраїні, і,зокрема, на Полтавщині, варто дотримуватися тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України. Всім добра і міцного здоров’я!
Підпишіться, щоб отримувати листи.