05 серпня 2020, 12:03
На онлайн-марафоні презентували «гастрономічні магніти» Полтавщини
На базі Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації відбувся онлайн-марафон «Смачна Полтавщина».
Представники зелених садиб, ресторанів, музею народної гастрономії, майстри кулінарних особливостей регіону презентували «гастрономічні магніти» й майстер-класи з їх виготовлення. Також до заходу долучилися надавачі туристичних послуг, які в подальшому планують включити ці локації в маршрути.
«У нинішніх умовах проводимо заходи онлайн. Хотілося б вже зустрітися і не лише побачити та почути про різні смаколики, а й скуштувати їх. Всі люблять попоїсти! Полтавщині є чим здивувати. Приємно, що наш регіон багатий на майстрів, які готують смачну їжу. Хочеться трохи розширити загальну думку про те, що Полтавщина – це тільки галушки. Звичайно, ця страва невід’ємна частина нашої кухні, але маємо більш широкий асортимент наїдків, саме те, чого немає в інших регіонах», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.
Під час заходу, зокрема, відкрили маловідомих надавачів послуг із гастрономії широкому туристичному загалові.
Оксана Дорошенко з Більська виготовляє «котелевські пряники». Її вироби вже не раз ставали переможцями різних всеукраїнських конкурсів.
«Про цю майстриню мало відомо саме в туристичних колах. Учасники нашої школи побачили ці шедеври, і, сподіваюся, захочуть поїхати та на власні очі побачити пряники і їх скуштувати. Також у форматі цього заходу вперше відкрили винороба, який презентує бренд «Вина від дяді Толі». Всю сировину він закуповує на заході Україні. А вже сам продукт виготовляє за полтавськими технологіями. Він не тільки пропонує скуштувати вина, а й розповісти про технологію їх виготовлення», – розповіла начальник відділу туризму і розвитку музейної справи Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Лілія Федорченко.
Також свою продукцію презентували й представники вже сформованих гастрономічних брендів. Наприклад, у туркомплексі «Турист» створено інтерактивний музей народної гастрономії. Там пропонують дегустацію страв з «Енеїди» Івана Котляревського.
«Готуємо юшку, качану кашу. Проводимо майстер-класи з приготування галушок і вареників. У нашому музеї є різні інтерактивні заходи. Маємо багато старовинного одягу. Все це можуть приміряти наші гості. Також ми проводимо вечорниці. В залі можуть розміститися до 20 людей. Наш музей внесено до туристичного маршруту «Шляхами полтавської галушки», – розповіла ініціаторка створення музею Лариса Оніщук.
Після онлайн-марафону всі відеоматеріали будуть локалізовані та створять окремий медійний продукт, що буде надісланий усім туристичним організаціям для подальшої реклами такої продукції.
Підпишіться, щоб отримувати листи.