• Перейти до основного вмісту
arrow
Головна
Новини

Фахівці Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звітують про перевірки закладів громадського харчування

11 серпня 2020, 09:16

  • Пресслужба ОДА
Yzobrazhenye Viber 2020 08 10 11 29 38 1020X510

Фахівці Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звітують про перевірки закладів громадського харчування

Фахівці Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звітують про перевірки закладів громадського харчування

 

Спеціалісти Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області 8 серпня2020 року перевірили п’ять закладів громадського харчування – кафе та ресторани. Під час перевірок фахівці Служби встановили такі порушення.

Під час обстеження закладу громадського харчування, кафе «13 кордон» фізичної особи-підприємця Квараіа Баграта Чічікоєвича, який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Сапіго, 1, встановлено:

– видача замовлень здійснювалася у багаторазовому посуді при відсутності посудомийної машини. Це  є порушенням п.3 постанови №32 від 02.06.2020 року Головного державного санітарного лікаря України «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепіденічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби хвороби (COVID-19).

За результатами заходу складений протокол про адміністративне правопорушення №6 від 08.08.2020 року.

Під час обстеження закладу громадського харчування, кафе «Стопка» фізичної особи-підприємця Рябко Ігора Миколайовича, який розташований за адресою: м. Полтава, пров. Заячий, 1а, встановлено:

– біля місць потенційного скупчення людей не нанесено маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції не менше 1,5 м, прибори, а саме зубочистки не в індивідуальній упаковці, зберігалися у відкритому вигляді у вільному доступі для відвідувачів;

– у працівників були відсутні захисні окуляри;

– вологе прибирання згідно графіку прибирань у закладі проводиться через кожні 3 години;

– не проводиться централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.

Це порушення п.3; 7; 9; постанови №32 від 02.06.2020 року Головного державного санітарного лікаря України «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепіденічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби хвороби (COVID-19). По результатам заходу складений протокол про адміністративне правопорушення №7 від 08.08.2020 року.

Під час обстеження закладу громадського харчування, кафе «Feeling Happy» фізичної особи-підприємця Закотенко Катерини Всеволодівни, який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Стрітенська, 22, встановлено:

– станом на 13 годину 30 хвилин 08.08.2020 року у працівників закладу, що обслуговували відвідувачів були відсутні захисні окуляри (чи екрани) та  відсутній дезінфікуючий засіб для проведення дезінфекції приміщення у кінці робочого дня. За результатами заходу складений припис №41 від 08.08.2020 року.  Порушення були усунуті під час проведення рейду!

Нагадаємо, згідно постанови  Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020 року у кафе та ресторанах повинні дотримуватися таких протиепідемічних заходів.

Працювати зали закладів громадського харчування зможуть тільки за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема:

  • відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра;

  • за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);

  • меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Ще один варіант — одноразові меню;

  • використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його при високій температурі в посудомийній машині;

  • столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;

  • співробітники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;

  • на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;

  • біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.

Правила для відвідувачів:

  • потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

  • обов’язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;

  • заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;

  • не можна самостійно заходити до закладу — без супроводу працівника ресторану;

  • забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т. ч. у санвузол).

При цьому не працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування.  – Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.

Адміністрація закладу повинна забезпечити:

  • наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

  • вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;

  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.

Перевірки тривають! Тож, варто дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, які запроваджені в Україні через поширення коронавірусної хвороби  – СOVID-19.

 

Поділитись

Теги

медицина

Новина за темою

Обмін досвідом у сфері протидії ВІЛ/СНІДУ: візит фахівців Центру громадського здоров’я МОЗ України на Полтавщину
11/08/2020
8 травня – Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
11/08/2020
У Пирятинській громаді зафіксували спалах кору
11/08/2020

Останні новини

Більше новин
Аграрії Полтавщини вже засіяли майже 510 тис. га зернових і зернобобових культур Аграрії Полтавщини вже засіяли майже 510 тис. га зернових і зернобобових культур
09/05/2025
Рух без бар’єрів: 15 громад отримають до кінця 2025 року оновлені вулиці
09/05/2025
Дайджест культурно-мистецьких подій із 12 по 18 травня
09/05/2025
Грант від ПРООН для проєктів зі зміцнення інституційної спроможності бібліотек – Хабів цифрової освіти
09/05/2025
9 травня виповнюється 135 років від дня народження Кирила Івановича Осьмака
09/05/2025
За кошти держсубвенції 8 громад області отримали авто для мобільних бригад
09/05/2025
До 100-річчя Феодосія Рогового
09/05/2025
У межах регіональної платформи «Діалог влади та бізнесу» бізнесу Полтавщини презентували посібник «Конфедерації роботодавців України»
09/05/2025
Спортсмени з Полтавщини взяли участь у чемпіонаті ФСТ «Динамо» України з легкої атлетики
09/05/2025

Надсилаємо насвіжіший дайджест новин

Підпишіться, щоб отримувати листи.

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

Офіційний веб-сайт

Адреса:

36014, Полтава,вулиця Соборності, 45

Телефон

+380 (532) 56-02-90

Електронна пошта

[email protected]

Гаряча лінія

112

ОВА

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше

Технічна підтримка сайту

[email protected]

Розроблено в

За підтримки

Мапа сайту