11 серпня 2020, 09:16
Фахівці Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звітують про перевірки закладів громадського харчування
Спеціалісти Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області 8 серпня2020 року перевірили п’ять закладів громадського харчування – кафе та ресторани. Під час перевірок фахівці Служби встановили такі порушення.
Під час обстеження закладу громадського харчування, кафе «13 кордон» фізичної особи-підприємця Квараіа Баграта Чічікоєвича, який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Сапіго, 1, встановлено:
– видача замовлень здійснювалася у багаторазовому посуді при відсутності посудомийної машини. Це є порушенням п.3 постанови №32 від 02.06.2020 року Головного державного санітарного лікаря України «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепіденічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби хвороби (COVID-19).
За результатами заходу складений протокол про адміністративне правопорушення №6 від 08.08.2020 року.
Під час обстеження закладу громадського харчування, кафе «Стопка» фізичної особи-підприємця Рябко Ігора Миколайовича, який розташований за адресою: м. Полтава, пров. Заячий, 1а, встановлено:
– біля місць потенційного скупчення людей не нанесено маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції не менше 1,5 м, прибори, а саме зубочистки не в індивідуальній упаковці, зберігалися у відкритому вигляді у вільному доступі для відвідувачів;
– у працівників були відсутні захисні окуляри;
– вологе прибирання згідно графіку прибирань у закладі проводиться через кожні 3 години;
– не проводиться централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.
Це порушення п.3; 7; 9; постанови №32 від 02.06.2020 року Головного державного санітарного лікаря України «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепіденічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби хвороби (COVID-19). По результатам заходу складений протокол про адміністративне правопорушення №7 від 08.08.2020 року.
Під час обстеження закладу громадського харчування, кафе «Feeling Happy» фізичної особи-підприємця Закотенко Катерини Всеволодівни, який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Стрітенська, 22, встановлено:
– станом на 13 годину 30 хвилин 08.08.2020 року у працівників закладу, що обслуговували відвідувачів були відсутні захисні окуляри (чи екрани) та відсутній дезінфікуючий засіб для проведення дезінфекції приміщення у кінці робочого дня. За результатами заходу складений припис №41 від 08.08.2020 року. Порушення були усунуті під час проведення рейду!
Нагадаємо, згідно постанови Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020 року у кафе та ресторанах повинні дотримуватися таких протиепідемічних заходів.
Працювати зали закладів громадського харчування зможуть тільки за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема:
відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра;
за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);
меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Ще один варіант — одноразові меню;
використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його при високій температурі в посудомийній машині;
столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;
співробітники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;
на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;
біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.
Правила для відвідувачів:
потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
обов’язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;
заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;
не можна самостійно заходити до закладу — без супроводу працівника ресторану;
забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т. ч. у санвузол).
При цьому не працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування. – Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.
Адміністрація закладу повинна забезпечити:
наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;
централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.
Перевірки тривають! Тож, варто дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, які запроваджені в Україні через поширення коронавірусної хвороби – СOVID-19.
Підпишіться, щоб отримувати листи.