29 червня 2023, 20:30
«Першими учнями хабу стали 20 майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука. Вони готували 10 страв. Страви, ніби, звичайні. Але в них набагато менше солі та цукру, більше спецій для смаку та овочів. Застосовували як традиційне, так і сучасне технологічне обладнання», – зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. Теоретичну частину курсу «агенти змін» освоїли в травні. Отримані знання кулінари передаватимуть майбутнім кухарям, які навчаються в ПТУ, та працівникам шкільних їдалень.
Надалі кулінарний хаб у Кременчуці стане майданчиком для подальших навчань і перекваліфікацій кухарів області. Діятиме каскадний метод підготовки працівників харчоблоків: ті, хто пройшли тренінг, далі можуть навчати інших.
Проєкт реалізовують за підтримки МОН України, Посольства Швейцарії, Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC), тренерів команд Національної асоціації громадського харчування та Cult food.
Полтавщина увійшла в трійку областей, які стали пілотними у реалізації цього проєкту.
Підпишіться, щоб отримувати листи.