Для популяризації реформи шкільного харчування на Полтавщині презентували концепцію комунікаційної стратегії на період до 2027 року. Долучилися заступник начальника Полтавської облвійськадміністрації Антон Чубенко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко, директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський, освітяни.
«На державному рівні схвалено стратегію впровадження реформи на місцях. Вона містить бачення та операційні цілі розвитку системи шкільного харчування до 2027 року. Її ключовими напрямами є організація якісного та безпечного харчування, комплексний підхід щодо відновлення та модернізації харчоблоків, дотримання вимог системи НАССР, розвиток кадрового потенціалу, формування культури здорового харчування, – розповів Антон Чубенко. – Із метою реалізації ініціативи профільними департаментами облвійськадміністрації розроблено концепцію комунікаційної стратегії для популяризації реформи шкільного харчування в Полтавській області до 2027 року».
За словами Вікторії Пилипенко, концепція спрямована на мотивування органів місцевого самоврядування, керівників закладів освіти, педагогічних працівників створювати належні умови для достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти.
Її метою є покращення розуміння в суспільстві суті та завдань реформи шкільного харчування, забезпечення обізнаності цільовими аудиторіями важливості формування культури здорового харчування. Це має призвести до зміни поведінки як на побутовому рівні, так і на громадському.
Реалізація концепції передбачає втілення заходів для досягнення стратегічних цілей:
- привернути увагу до проблем відсутності у більшості дітей звичок здорового харчування;
- формувати в освітньому середовищі інформаційне поле для розуміння навичок здорового харчування;
- забезпечити ясне та чітке розуміння суті, послідовності, результатів та очікуваних позитивних змін впровадження реформи системи шкільного харчування;
- популяризувати кращі практики впровадження реформи шкільного харчування .
Взаємодія з медіа, поширення інформації, проведення публічних виступів, дискусій – це ті інструменти та ресурси, через які здійснюватимуть реалізацію запланованих заходів.
Підпишіться, щоб отримувати листи.