«Ці підприємства виробляють третину обсягу промислових товарів в області. Активні учасники державних ініціатив «Зроблено в Україні» та «Національний кешбек». За пів року вони експортували готової продукції на 109 мільйонів доларів. У загальнообласному обсязі виробництва промислових товарів продукція харчової промисловості займає понад третину. В галузі працює майже 50 тисяч людей. Вдячні кожному і кожній, хто дбає про те, щоб жителі області й загалом нашої країни щодня мали щедрий асортимент продуктів харчування – смачних, якісних і корисних. Тим, хто відкриває нові ринки, дбає про продовольчу безпеку, підтримує Сили оборони, сумлінно сплачує податки та зміцнює економіку Полтавщини. Із професійним святом!» – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.
Напередодні професійного свята в Полтавському державному аграрному університеті привітали та відзначили нагородами – похвальними листами Міністерства аграрної політики та продовольства України, почесними грамотами Полтавської ОВА, грамотами Департаменту агропромислового розвитку ОВА – працівників галузі.
Представників харчової промисловості привітали заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов, ректор ПДАУ Олександр Галич, науковці.
«У цей надскладний час внесок харчової промисловості в наповнення бюджетів всіх рівнів надзвичайно вагомий. Підприємства області продовжують збільшувати потужність виробництва. Постійно підвищують стандарти та впроваджують інноваційні технології, залучаючи інвестиції і розширюючи асортимент», – зауважив Антон Чубенко.
Експорт готових харчових продуктів за 6 місяців 2024 року склав 109,3 млн дол. США, що на 40% більше ніж за відповідний період минулого року. В структурі експорту товарів сільського господарства продукція харчової промисловості займає 5 частину.
«Підприємства харчової промисловості – рушійна сила вітчизняної економіки. Прогнозовано обсяг реалізації продукції підприємствами галузі в 2024 році становитиме понад 50 мільярдів гривень. І це все робочі місця, наповненістю бюджетів, перспективи, – зауважив Сергій Фролов. – Окрім того, щороку помітний внесок у розвиток харчової галузі області вносять і невеликі підприємства, сімейні виробництва, мініцехи, пекарні, ферми. Виробники крафтових продуктів урізноманітнюють раціон вітчизняних споживачів, пропонують високоякісні вироби з унікальними смаками та ароматами. В екстремальних умовах продовжують відповідати сучасним трендам, смакам та побажанням споживачів».
Також до Дня працівників харчової промисловості 42 виробники крафтової продукції представили свій асортимент на виставці-ярмарку на території ПДАУ.
Підпишіться, щоб отримувати листи.