Вартість робіт 7,5 мільйонів гривень, із них більше 5 мільйонів гривень державної субвенції, 2,1 млн грн – кошти місцевого бюджету. В приміщені замінили чи відремонтували все: підлогу, стіни, вікна, системи опалення, водовідведення, вентиляції. Встановили нове обладнання, оснащені м’ясний, гарячий, овочевий цехи, побудовані комора та побутові кімнати.
«Полтавщина в лідерах з реалізації реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді країни Оленою Зеленською. В Кременчуці діє один із кращих у країні кулінарних хабів, де проходять навчання кухарі шкільних їдалень, – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко. – Реформа шкільного харчування включає в себе не лише оновлення матеріально-технічної бази харчоблоків, а й навчання шкільних технологів, кухарів. Нині в області триває реконструкція 7 об'єктів у навчальних закладах. Сьогодні відкриваємо харчоблок у Диканьці. Цей проєкт був відібраний для реалізації через систему «Dream». Освітяни робили це вперше і показали, що якщо є бажання, все можна осилити і реалізувати».
Проєкт реконструкції розробили згідно з вимогами державних нормативних документів та у відповідності системи HACCP. Проєктна потужність будівлі – 346 осіб.
На відкритті харчоблоку та обідньої зали побували також начальник Полтавської РВА Дмитро Романов, директор Департаменту освіти і науки ПОВА Євген Кончаковський, керівництво Диканської громади, депутати, освітяни та будівельники.
Підпишіться, щоб отримувати листи.